Pagina opties

Groter
RSS

Gebiedsontwikkeling van De Groene Long weer een stapje dichterbij (22-07-2020)

Op 9 juli heeft de gemeenteraad van Bladel ingestemd met het gebiedsplan voor De Groene Long. Dat betekent dat de gemeente en initiatiefnemers aan de slag kunnen met de verdere planvorming.

In het gebiedsplan is opgenomen welke initiatiefnemers participeren in de gebiedsontwikkeling, wat zij gaan realiseren en op welke wijze. Ook is de rolverdeling en de bijdrage van de verschillende betrokken partijen vastgelegd. Wilt u meer weten over de plannen, dan kunt u de uitzending van De Groene Long informatieavond terugkijken via www.bladel.nl/groenelong (uitzending begint na 15 minuten).  

De komende tijd gaan de initiatiefnemers samen met de gemeente en omwonenden aan de slag. Er wordt een ontwerp gemaakt, een klankbordgroep opgericht voor direct omwonenden en er wordt een stichting in het leven geroepen. Verder gaan de initiatiefnemers hun eigen plannen verder uitwerken. Wilt u graag op de hoogte blijven over het project en/of uzelf aanmelden om te helpen, dan kan dit via groenelong@bladel.nl.