Pagina opties

Groter
RSS

Ga alléén naar de milieustraat als het echt noodzakelijk is! (01-04-2020)

Voor veel mensen is het coronavirus een goede reden om thuis te klussen of eens flink op te ruimen en dat leidt tot extra drukte op de milieustraat.

Afvalinzameling is een vitale maatschappelijke taak, die zo lang mogelijk overeind gehouden moet worden. Het niet of beperkt ophalen van afval kan grote gevolgen hebben voor de volksgezondheid en milieuhygiëne.

Het is dan ook van groot belang om de milieustraatmedewerkers zoveel mogelijk te beschermen tegen infectie. Alleen dan kan de milieustraat open blijven.

Zoals overal gelden ook daar de landelijke richtlijnen om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden en thuis te blijven bij klachten als hoesten, niezen, keelpijn en koorts. De medewerker aan de poort draagt handschoenen en het pinapparaat wordt na ieder bezoek schoongemaakt met desinfectiemiddel. Medewerkers hebben opdracht gekregen om bezoekers zo min mogelijk te helpen en er worden slechts 4 bezoekers tegelijkertijd toegelaten. Dat kan leiden tot lange(re) wachttijden.

De gemeente doet daarom een dringende oproep om alleen naar de milieustraat te komen als het echt noodzakelijk is. Oude en overtollige materialen even bewaren en pas over een paar weken wegbrengen heeft de voorkeur. Bedankt voor uw begrip!