Pagina opties

Groter
A A

Feestelijk opening randweg Bladel op zaterdag 2 juni (16-05-2018)

De randweg van Bladel is bijna klaar. Op 2 juni van 10.00 tot 12.00 uur wordt het laatste stuk van de weg officieel geopend. De gemeente nodigt u uit om bij de feestelijke opening aanwezig te zijn.

Het eerste stuk van de randweg werd aangelegd in 1978 en was bedoeld om het uitbreidende dorp Bladel goed bereikbaar te houden. Inmiddels zijn we vele uitbreidingen verder en loopt het 4 kilometer lange traject van de kruising van de N284 met de Lange Trekken, de P.G. Ballingslaan en de Gozelinusbocht tot de kruising van de Postelweg met de N284. Onder de 15000 ton asfalt die is aangebracht ligt 3000 meter nieuwe riolering waardoor er ook een grote slag geslagen is in het verbeteren van de waterhuishouding. De verkeersveiligheid is verbeterd, de fietspaden zijn verbreed en meer voorzien op onder andere elektrische fietsen.

De feestelijke opening vindt plaats bij de bouwlocatie aan het einde van de Gozelinusbocht, ter hoogte van de Vogelwikke in Bladel. Er zijn hapjes en drankjes en de wethouders en projectleider houden een korte toespraak. De randweg wordt vervolgens officieel geopend door een rij oude Dafjes, een Tesla sportauto, andere elektrische voertuigen én de nieuwste DAF Truck, die achter elkaar het hele traject van de randweg rijden. Drie voertuigen met een bijzonder verhaal worden geleverd door Fontys Hogescholen Automotive Engineering en Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek. Er is plaats voor een beperkt aantal bezoekers om in de speciale voertuigen mee te rijden. Deze plaatsen worden verloot onder de aanwezigen bij de opening.

Op het terrein is een luchtkussen aanwezig voor de kleintjes.