Pagina opties

Groter
A A
RSS

Feestavond voor alle vrijwilligers van de gemeente Bladel! (15-05-2019)

In 2019 wil de gemeente Bladel alle vrijwilligers en hun organisaties weer een blijk van waardering geven door een vrijwilligersfeest te organiseren. De gemeente is zich er erg van bewust hoe belangrijk vrijwilligers zijn. Zeker in deze tijd waarin verbinding met elkaar en onderlinge samenwerking om gezamenlijk tot iets moois te komen, van steeds groter belang blijken te zijn.

Daarom wil de gemeente alle vrijwilligers in de gemeente Bladel uitnodigen voor het vrijwilligersfeest dat op vrijdagavond 15 november 2019 in Cultureel Centrum Den Herd in Bladel gehouden wordt.

Wie verdient de Passie-award, de Jongeren-award of de Innovatie-award?

De gemeente ziet het belang van vrijwilligers in en waardeert deze ten zeerste. Om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten en deze waardering te laten blijken, worden op de feestavond ook drie awards uitgereikt. Deze worden uitgereikt aan vrijwilligers en/of organisaties die door hun grote inzet hun eigen of andere organisatie tot iets nieuws en iets bloeiends hebben kunnen brengen en tot een succesvolle samenwerking hebben kunnen inspireren.

Voor deze awards kunt u een vrijwilliger nomineren die actief is door een positieve en/of bijzondere bijdrage te leveren, een stimulerende rol te vervullen, een voorbeeldfunctie te hebben of iets geheel nieuws te ontwikkelen wat betreft het faciliteren, uitvoeren en samenwerken op het gebied van vrijwilligerswerk voor diverse doelgroepen.

Wie komt er in aanmerking voor een van de awards?

Hierbij denken wij aan individuele vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties, vrijwilligersprojecten en ondersteuningsorganisaties.

De Passie-award

Deze award is voor iemand die zijn hart en ziel in zijn vrijwilligerswerk legt. Die uitblinkt in bevlogenheid, motivatie en doorzettingsvermogen, passie heeft voor zijn vrijwilligerswerk en betrokkenen en betrouwbaar is. Iemand die de rots in de branding is op wie anderen kunnen bouwen.

De Jongeren-award

Welke kanshebber staat nu paraat, maar is ook een belofte voor de toekomst? Deze jongere(n) (tot 27 jaar) staat klaar voor anderen, is gemotiveerd, stimuleert zijn omgeving en vindt het leuk om iets voor zijn medemens of een organisatie te doen. Hij of zij denkt mee en is betrokken, heeft nieuwe, frisse ideeën en brengt deze naar buiten met spetterende energie.

De Innovatie-award

Welke kanshebber is het meest vernieuwend? De Innovatie-award is voor een vrijwilliger of vereniging die nieuwe kansen verkent of creëert en experimenteert met mogelijkheden. Hij of zij brengt innovatie door een nieuw initiatief op het gebied van samenwerking, aanpak, methode, product enz. of richt zich op een nieuwe doelgroep. Iemand die maatschappelijk betrokken is en hierdoor vernieuwing op gang brengt.

Nomineren awards

Kent u iemand of weet u een organisatie die andere inspireert en/of motiveert? Stuur dan vóór 15 september 2019 een brief naar de gemeente Bladel (Postbus 11, 5530 AA Bladel) of e-mail naar m.leijten@bladel.nl met daarin:

  • uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres;
  • naam, adres en telefoonnummer van degene die u voordraagt;
  • korte omschrijving van het soort vrijwilligerswerk en de naam van de organisatie waarvoor deze persoon of vereniging zich inzet;
  • de reden waarom u vindt dat juist deze persoon of vereniging desbetreffende award verdient.

Uitreiking van de awards

De awards worden op 15 november 2019 tijdens de vrijwilligersavond uitgereikt. Deze avond is voor alle vrijwilligers uit de gemeente Bladel. Daarnaast worden alle genomineerden voor de 3 awards uitgenodigd en de winnaars bekend gemaakt. De awards worden uitgereikt door wethouder Davy Jansen.

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen naar Marjo Leijten (m.leijten@bladel.nl of tel. 06 - 19 91 70 67).