Pagina opties

Groter
RSS

Ereafzetting Prinsjesdag 2019 (11-09-2019)

Elke derde dinsdag van september is het Prinsjesdag, de feestelijke opening van het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal. Langs de gehele route die de Koning en Koningin afleggen in de Glazen Koets staat een erehaag opgesteld. Deze erehaag wordt gevormd door militairen en 200 burgers, de zogeheten 'burgerdeputatie'. De provincies leveren bij toerbeurt deze burgerdeputatie.

Burgers uit Noord-Brabant                                                                                                                  

Dit jaar is het de eer aan de provincie Noord-Brabant om voor een erehaag te zorgen. Een mooie kans om de provincie voor het voetlicht te brengen. Er is gekozen voor het thema Zorgzaam Brabant. In de provincie zijn vele vrijwilligers en mantelzorgers dagelijks actief om goed voor anderen te zorgen. Zo zorgen ze met elkaar voor een betere samenleving.

Ongeveer 200 Zorgzame Brabanders gaan op dinsdag 17 september naar Den Haag om samen met Defensie de erehaag te vormen.

Vertegenwoordiging gemeente Bladel

Vanuit de gemeente Bladel zullen 3 enthousiaste burgers deelnemen aan de ereafzetting van de burgerdeputatie. Zij maken die dag deel uit van een groots nationaal evenement, dat vanzelfsprekend verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Zo is er een strak protocol met aangepaste spelregels. De ereafzetting is namelijk een grote militaire operatie, die met uiterste precisie wordt uitgevoerd. Maar ondanks dat gaat het een fantastische en unieke dag worden. De gemeente Bladel wenst de vertegenwoordiging vanuit de gemeente veel succes en een fijne dag toe.