Pagina opties

Groter
A A
RSS

DigiD voor website (13-05-2019)

Op 11 juni voert DigiD een aanpassing door om de DigiD-inlogschermen en digid.nl beter te beveiligen. Gebruikers die gebruikmaken van een verouderd besturingssysteem kunnen echter al vanaf 13 mei niet meer inloggen bij gemeente Bladel. Deze gebruikers worden vanaf 13 mei door DigiD verzocht een update van hun software uit te voeren. De verwachting is dat circa 2% van de DigiD-gebruikers een update moeten uitvoeren naar een nieuwe versie.

Veelgestelde vragen: 

Van 13 mei tot 11 juni: Ik wil inloggen met mijn DigiD maar kom op een pagina uit waarop staat: ‘U kunt niet inloggen’ en ‘Update uw software’. Wat is er aan de hand? 

Vanaf 11 juni: Ik wil inloggen met mijn DigiD / Ik wil naar digid.nl maar kom op een wit scherm of op een pagina met een algemene foutmelding van de browser. Wat is er aan de hand?

Waarschijnlijk voldoet de software op uw computer of mobiele apparaat niet meer aan de minimale beveiligingseisen van DigiD. Sinds 13 mei 2019 is het niet meer mogelijk in te loggen met DigiD als u gebruikmaakt van een verouderd besturingssysteem. U kunt daarom met dit apparaat niet meer inloggen met uw DigiD.

Welk besturingssysteem voldoet?

Om in te kunnen loggen met uw DigiD moet u minimaal beschikken over één van de volgende besturingssystemen:

Voor uw computer

Windows 7 / 8.1

Windows 10

OSX 10.9.4 of hoger 

Voor mobiele apparaat

iOS 7 of hoger

Android 6 of hoger 

Daarnaast moet u uw browser updaten naar de meest recente versie. 

Hoe kan ik controleren of mijn besturingssysteem en software voldoen aan de minimale eisen?

Om te controleren of uw besturingssysteem en browser voldoen aan de minimale eisen gaat u naar de volgende website: https://test.g3-ev.pkioverheid.nl/

Ziet u vervolgens twee groene vlakken, dan voldoen uw besturingssysteem en browser aan de minimale eisen.

Wat kan ik doen?

U kunt uw besturingssysteem en ook uw browser naar de meest recente versie updaten. Raadpleeg de handleiding of de helpfunctie van uw besturingssysteem en browser om de update uit te voeren. Of log in met een ander apparaat dat wel over het juiste besturingssysteem en browser beschikt.