Pagina opties

Groter
A A
RSS

Denkt u mee over de Groene Long? (13-03-2019)

Tussen de Beemdstraat, de Zwartakkers en de Randweg West in Bladel ligt een gebied wat tot nog toe niet in gebruik genomen is voor stedelijke ontwikkeling. Dit gebied wordt ook wel ‘De Groene Long’ genoemd. Nergens komt het buitengebied zo dicht bij het centrum als hier, waar de groene verbinding vanuit het buitengebied reikt tot aan de Europalaan.

Het is een mooie plek om over te dromen en om verder te ontwikkelen. Een gebied dat ‘groene’ meerwaarde voor de inwoners van Bladel kan gaan opleveren. Een gebied vol mogelijkheden! Mogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld natuur- en milieueducatie, laagdrempelige recreatie, biodiversiteit en waar wellicht plaats is voor ecologisch verantwoorde tiny houses.

De gemeente Bladel wil De Groene Long graag samen met inwoners en externe organisaties ontwikkelen. ZLTO, IVN, Imkervereniging en VELT Bladel volgen het proces op de voet en hebben al enthousiast laten weten graag samen met de gemeente aan de slag te willen. Ook u bent van harte welkom om mee te denken. De gemeente Bladel organiseert hiervoor op donderdag 4 april om 19.30 uur een consultatieavond in Den Herd. Hier zullen we het conceptplan van aanpak met u bespreken. Aanmelden kan voor 28 maart via kcc@bladel.nl of 0497 - 36 16 36. Graag zien we u daar!