Pagina opties

Groter
RSS

De Nationale Diabetes Challenge: wandelt u mee? (16-09-2020)

Wandelende mensen

De buurtsportcoach van de gemeente Bladel organiseert de Nationale Diabetes Challenge 2020 Bladel, toegankelijk voor mensen met of zonder diabetes en geheel gratis. Vanaf begin september wordt er iedere week gewandeld, ongeveer 10 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. U bent van harte uitgenodigd om mee te wandelen!                                                                                                           

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Vanwege de maatregelen rondom Covid-19 wordt de editie van 2020 aangepast. Er wordt dit jaar gestart in september en op zaterdag 14 november worden, op Wereld Diabetes Dag, de wandelingen afgesloten. Professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein werken samen om mensen (met en zonder diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen.

Dankzij hen hebben er in de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen de stap gezet naar een gezondere leefstijl.

Start wandelingen

Er wordt vanaf begin september elke zaterdag om 10:00 uur (Raambrug 4, Fit Factory) gewandeld. Er wordt rekening gehouden met uw wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Op zaterdag 14 november wordt het wandelprogramma feestelijk afgesloten. Voor uw gezondheid worden de RIVM richtlijnen gevolgd en wordt er gewandeld op 1,5 meter afstand van elkaar.

Meer weten?

Iedereen die interesse heeft is welkom. Meld u aan voor de wandeling door te mailen naar buurtsportcoach@bladel.nl. Op de website www.nationalediabeteschallenge.nl vindt u meer informatie en kunt u zich ook aanmelden.

Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor uw gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!