Pagina opties

Groter
RSS

De Heksenboom kwam tot leven tijdens de Nacht van de Nacht (28-10-2019)

Maar liefst 120 deelnemers waren op 26 oktober te gast op Landgoed Ten Vorsel om de jaarlijkse Nacht van de Nacht wandeling te beleven. Dit jaar stond de wandeling in het teken van Zwarte Kaat.

De Zwarte Schuur vormde een sfeervolle startlocatie voor de wandeling. Hier was een kleine tentoonstelling over Zwarte Kaat uitgestald door Heemkundekring Pladella Villa. Ook waren diverse streekproducten van Zwarte Kaat te verkrijgen bij TIP Bladel.

De wandeling leidde de deelnemers door een gitzwarte nacht, naar drie verhalenvertellers die zich in het bos hadden verschanst. Toon van den Akker, Eef Worm en Ad Borremans namen hun gasten mee in de geschiedenis rond Zwarte Kaat, Landgoed Ten Vorsel en natuurlijk – boom van het jaar – de Heksenboom.

De Heksenboom zelf vormde het pronkstuk van de avond; ze kwam tot leven met behulp van prachtige verlichting en onheilspellende rook. Af en toe begonnen die lichten ook te flikkeren, alsof Zwarte Kaat toch nog even van zich wilde laten horen. De gemoederen kwamen bij de Zwarte Schuur weer tot rust onder het genot van een kopje erwtensoep.

De Nacht van de Nacht is een landelijk evenement, bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van duisternis. Als u meer wilt weten over de Nacht van de Nacht, lichtvervuiling en wat u zelf kunt doen om dit tegen te gaan, kunt u terecht op www.platformlichthinder.nl en www.nachtvandenacht.nl.

De gemeente bedankt Staatsbosbeheer, Landgoed Ten Vorsel, TIP Bladel, Heemkundekring Pladella Villa voor de prettige samenwerking. In het bijzonder dankt de gemeente alle vrijwilligers die zich hebben ingezet om dit evenement op zo’n speciale wijze mogelijk te maken.