Pagina opties

Groter
RSS

Dank voor hulp aan ondernemers en inwoners (23-03-2020)

Er wordt een tijdelijke huisartsenpost ingericht voor de Kempen. Deze post is bedoeld om inwoners met coronasymptomen op een centrale plek te kunnen testen, de lokale huisartsenpraktijken te ontzien en ook besmettingsgevaar te beperken.

De post is alleen beschikbaar voor inwoners met een doorverwijzing van de eigen huisarts. Voor de inrichting van deze post zijn we dringend op zoek naar schorten en mondmaskers. Vandaar dat een oproep aan bedrijven is gedaan om mondmaskers en schorten beschikbaar te stellen. 

Aan deze oproep is massaal gehoor gegeven. De gemeente Bladel wil iedereen bedanken die materialen beschikbaar heeft gesteld! De oproep van ondernemersvereniging OBGB en het Kempisch Ondernemers Platform aan haar leden heeft erg veel reacties opgeleverd! Ook diverse inwoners hebben op de oproep gereageerd. Zaterdagavond hebben we deze twee mannen al heel blij kunnen maken met een tas vol mondkapjes. De mondkapjes zijn gedoneerd door bedrijven en particulieren in de Kempen. 

Mondmaskers en schorten nog welkom

Meer materialen zijn nog steeds welkom. Met name schorten tot over de knie met lange mouwen en mondmaskers met minimale beschermingskwaliteit FFP2 zijn nog steeds meer dan welkom. 

Wilt u deze materialen beschikbaar stellen dat kunt u contact opnemen met Fiona Kremers van gemeente Bladel via 06 - 51 40 30 78. De gemeente coördineert de inzameling en haalt de spullen bij u op en zorgt dat deze op de juiste plaats terecht komen. Bij voorbaat dank!