Pagina opties

Groter
RSS

Coronateststraat in Eersel (15-07-2020)

Op 20 juni heeft de GGD Brabant-Zuidoost een tweede coronateststraat in de regio geopend, op het Mortelveld in Eersel. Voor deze locatie is gekozen vanwege de ligging vlak naast de snelweg en de goede bereikbaarheid voor de diverse dorpen in de regio.

In de teststraat kan iedereen met milde klachten worden getest op het coronavirus. De GGD heeft ook een teststraat in Eindhoven op de parkeerplaats van de ijsbaan aan de Antoon Coolenlaan.

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten die passen bij het coronavirus zich laten testen. Dit zijn verkoudheidsklachten, zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk. 

U kunt alleen een test laten uitvoeren op afspraak. Deze maakt u gratis via het telefoonnummer 0800 1202. Voor meer informatie over het testen kunt u terecht op de website van GGD Brabant-Zuidoost, www.ggdbzo.nl of op de website van de Rijksoverheid, www.rijksoverheid.nl.

De GGD controleert met deze testen het verspreiden van het virus, waardoor we elkaar nog beter kunnen beschermen. Uiteraard worden alle richtlijnen van het RIVM op deze teststraat zorgvuldig nageleefd.