Pagina opties

Groter
RSS

Compliment voor “stille” vrijwilliger! (06-11-2019)

Zoals eerder vermeld wordt er door de gemeente Bladel voorafgaande aan het vrijwilligersfeest, dat staat gepland op 15 november aanstaande, een aantal ‘stille ‘vrijwilligers in het zonnetje gezet. Deze “stille“ vrijwilligers zijn aangemeld door mensen die, vaak van dichtbij, meemaken dat deze personen zich met hart en ziel  inzetten voor de bewoners van de gemeente Bladel.

Zij doen hun vrijwilligerswerk vaak al jarenlang in alle bescheidenheid en worden daardoor niet altijd gezien. Dit zijn wederom drie “stille” vrijwilligers die werden vereerd met een bezoek namens de gemeente Bladel.

Ad van Lierop uit Bladel werd voordragen als stille vrijwilliger door de jeu de boulesgroep, omdat hij veel vrijwilligerswerk doet waar verschillende mensen van profiteren. Hij is actief bij het Kompas in Bladel, bouwt de Kerststal mee op, in en buiten de kerk, en verzorgt hiervoor ook de bewaking. De jeu de boulesbaan in de Leemskuilen, genaamd de Bleienboel, is door Ad en enkele andere vrijwilligers aangelegd.
Regelmatig komen hier vrijwilligers van het verpleegtehuis met mensen in rolstoelen om bij Ad koffie en thee te drinken. Ze zitten dan gezellig onder de parasol naar het jeu de boulen te kijken. Ad is bijzonder gastvrij en daarom heeft hij een bloemetje verdiend. De jeu de boulesclub wil hem dan ook hartelijk danken.

Henriette van Uythoven uit Hapert zet zich al jarenlang in voor mensen die niet vaak of alleen op pad kunnen.  
20 Jaar geleden is ze gestart met ‘t Kwetternest in Steunpunt de Kloostertuin te Hapert en sinds die tijd regelt ze alles rondom de activiteiten. Samen met de andere vrijwilligers zet ze zich in om gasten een fijne ochtend te bezorgen door middel van een leuke activiteit en een fijn gesprek onder het genot van een kopje koffie en een soepje. Hierdoor wordt tevens, indien nodig, het thuisfront van de gasten een ochtend ontlast. Zo maken ze elke week meerdere mensen blij. De gemeente wil Henriëtte feliciteren met het 20-jarig jubileum van ’t Kwetternest en haar ontzettend bedanken voor haar inzet al die jaren

Bart Lemmens uit Hapert komt in aanmerking voor een waardering als stille vrijwilliger omdat men hem op veel plekken bezig ziet. Hij is actief als vrijwilliger bij KBO Hapert en doet daar allerlei hand- en spandiensten. Tevens heeft hij werkzaamheden bij de parochie van Hapert. Regelmatig opent en sluit hij de kerkdeuren en luidt hij de klokken. Verder komt hij minstens een keer per week op Kempenland en de Floriaan in Bladel om met de bewoners die in de rolstoel zitten te gaan wandelen. Bart is een bescheiden vrijwilliger die altijd bereid is om een handje te helpen. De gemeente wil ook hen bedanken voor als zijn inzet al die jaren.

Deze drie “stille“ vrijwilligers werden door wethouder Davy Jansen toegesproken, gefeliciteerd en hartelijk bedankt namens de gemeente Bladel voor hun inzet bij hun vrijwilligerswerk. Verder werden zij getrakteerd op iets lekkers bij de koffie en natuurlijk op een mooie bos bloemen. Ze hebben het verdiend!