Pagina opties

Groter
A A
RSS

Carnavalswagens bouwen in oude sporthal Bladel (21-11-2018)

Foto: Rosiet van Doormalen

Carnavalsvereniging De Muggezifters heeft de gemeente Bladel gevraagd om de oude sporthal in Bladel tijdelijk te mogen gebruiken als ‘leslokaal’. Zij willen aan kinderen van de vijf basisscholen in Bladel laten zien hoe een carnavalswagen wordt gebouwd. Vervolgens gaan de kinderen zelf aan de slag. Elke school maakt dan een eigen wagen waarmee ze strijden om de scholenprijs.

De gemeente ondersteunt dit initiatief graag en biedt, waar mogelijk, de benodigde faciliteiten. Een passend onderkomen was in dit geval een eerste vereiste. De oude sporthal biedt daarnaast nog voldoende ruimte om ook andere wagenbouwers onderdak te bieden. Samen met de carnavalsvereniging is bezien welke maatregelen getroffen moeten worden om de oude sporthal hiervoor geschikt te maken. Voorwaarde voor gebruik is dat dit kan plaatsvinden in een veilige omgeving, zonder overlast te veroorzaken naar omwonenden. Afspraken over veiligheid, geluid, parkeren, gebruikstijden etc. moeten er voor zorgen dat zowel jonge als volwassen wagenbouwers hier gedurende enkele maanden naar hartenlust hun hobby kunnen beoefenen, die leidt tot de meest prachtige creaties waar de gehele gemeenschap tijdens carnaval van kan meegenieten.

In 2019 zal begonnen worden  met de nieuwe invulling van de oude sporthal en het omliggende terrein. De mogelijkheden die de oude sporthal dit jaar nog biedt, zijn dus niet gegarandeerd voor komende jaren. De gemeente kan niet garanderen dat de gebruikers volgend jaar een alternatief krijgen aangeboden maar zal tegen die tijd wel meedenken over mogelijkheden.

Foto: Rosiet van Doormalen.