Pagina opties

Groter
RSS

Burgemeester Remco Bosma schrijft brief aan inwoners n.a.v. coronavirus (12-03-2020)

Beste inwoners van de gemeente Bladel,

De afgelopen weken heb ik net als velen van u, het nieuws over de eerste besmettingen met het coronavirus in Nederland op de voet gevolgd. Toen vorige week de aantallen verder toenamen, was ook ik bezorgd.

Hoewel er op het moment dat ik deze brief aan u schrijf nog geen besmettingen bekend zijn bij inwoners van onze gemeente, is het niet ondenkbaar dat ook in Bladel, Casteren, Hapert, Hoogeloon of Netersel mensen het virus kunnen krijgen. In de meeste gevallen lijkt het ziekteverloop mee te vallen. Maar voor de wat kwetsbaardere mensen is dat niet vanzelfsprekend.

Het door de Veiligheidsregio’s van Brabant ingestelde protocol van ‘sociale afstand houden’ is belangrijk om de verspreiding van het virus te kunnen beperken. Mogelijk worden daar nog maatregelen aan toegevoegd. Ik wil u oproepen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Doet u het niet voor uzelf, dan in ieder geval voor de meer kwetsbare mensen die niet zo goed bestand zijn tegen dit virus. Als u wat meer afstand moet nemen van ouderen en zieken om hen niet onnodig in gevaar te brengen, bel hen dan vaker, stuur een kaart of probeer op een andere manier contact te houden, bijvoorbeeld via WhatsApp video bellen of Facetime. 

Dat bijeenkomsten en evenementen niet doorgaan is heel jammer en het staat eigenlijk ook haaks op de saamhorige Brabantse volksaard. Ook hier in onze gemeente zijn er samenkomsten afgezegd en zijn mensen waar mogelijk thuis gaan werken. Restaurants en winkels merken dat er minder bezoekers komen en dat is niet alleen minder gezellig; dat doet ook financieel pijn. Ik zie die moeilijke keuzen toch gemaakt worden en ik heb daarvoor waardering. We moeten samen door deze moeilijke periode. Ik heb er alle vertrouwen in dat iedereen zijn of verantwoordelijkheid neemt. Pas goed op uzelf en op elkaar.

Heeft u vragen over het coronavirus? Kijk dan op www.rivm.nl voor de laatste informatie.
 

Met hartelijke groet,

Remco Bosma,
Burgemeester gemeente Bladel