Pagina opties

Groter
RSS

Brief van de gemeenteraad van gemeente Bladel (03-02-2021)

gemeenteraad Bladel

Beste inwoners van de gemeente Bladel,

Het nieuwe jaar is gestart. Als gekozen vertegenwoordiging van de inwoners willen we u een hart onder de riem steken. Maar niet voordat we als raadsleden hebben stilgestaan bij het feit dat we aan het begin van een nieuwe fase in de coronacrisis staan.

De eerste Nederlanders zijn inmiddels gevaccineerd tegen het coronavirus. We kunnen alleen de maatregelen nog niet los laten. De meeste mensen zijn nog wel vatbaar voor het virus en veel mensen in de samenleving zijn nog besmettelijk. Pas als het overgrote deel van Nederland gevaccineerd is, kunnen we de basisregels loslaten. Tot die tijd verzoeken we jullie om, ook al is het soms zwaar, de maatregelen nauwkeurig na te leven. Een simpel iets als goed en veelvuldig handen wassen kan al zo’n verschil uitmaken!

Als raadsleden proberen we ook het goede voorbeeld te geven; we werken thuis tenzij dit niet anders kan (u ook?), voeren vergaderingen van ons als gemeenteraad en commissies bijvoorbeeld digitaal. Dit is voor u en voor ons wennen en minder leuk, maar noodzakelijk om COVID te overwinnen. En dit doen we samen!

Er komen ongetwijfeld weer gezellige Brabantse Bourgondische periodes aan. Er is een streep gezet door het carnaval vieren op traditionele manier. Onze waardering gaat uit naar de carnavalsverenigingen die nu druk bezig zijn met alternatieve programma’s om voor u iets leuks neer te zetten in deze tijd.

Er is veel gesloten tijdens de lockdown: winkels, restaurants, cafés, musea. Jongeren, onze toekomst, valt dit zwaar. Kinderen hebben thuisonderwijs. Het vraagt veel van gezinnen… Logisch dat u baalt van alles wat niet kan. Toegegeven: deze periode doorkomen is voor iedereen een opgave, maar het is zeker niet onmogelijk. En ondanks dat er nu tijdelijk een avondklok komt bovenop de maatregelen die er al zijn, willen we graag aandacht vragen voor wat er nog wél kan in deze tijd en wat we kunnen doen om het wat draaglijker te maken. Niet zo gek als u zich in deze tijd eenzaam voelt of niet lekker in uw vel zit. Onthoud: u bent niet alleen. We zijn er voor elkaar en doen het samen!

Leuke dingen die we wel kunnen inplannen lijken lichtpuntjes te worden, zodat er iets leuks is om naar uit te kijken. En er zijn nu zoveel mooie initiatieven te noemen waarbij iets voor een ander wordt gedaan. Zoals laatst een bakinitiatief van kleine kinderen die heerlijke muffins en taartjes brachten naar ouderen uit een verzorgingstehuis. Doet u iets goed voor een ander? Grote kans dat u zich daar ook beter door voelt. Dus vraag uw buren of u kunt helpen met boodschappen doen, de hond uitlaten of met thuisonderwijs van uw buurkinderen. Valentijnsdag staat voor de deur; bouw uw huis om naar een restaurant en bestel een keer eten om af te halen voor een romantisch diner voor twee. Zo steunt u ook de lokale ondernemers!

Bel vandaag iemand op die u al een tijdje niet gesproken hebt. Misschien een opa, oma, tante, oom of klas- of studiegenoot? U kunt u ook aanmelden bij Koetjes en Kalfjes. Hier wordt u gekoppeld aan een oudere die wel wat gezelligheid kan gebruiken. Leuk voor iemand anders én voor u! Of stuur iemand een (handgeschreven) kaart of een lief berichtje. Want het leukste van een lief bericht is het geven ervan. Heeft u veel vrije tijd? Maak dan ook het kaartje zelf. Ga lekker wandelen en haal een ‘coffee to go’ en voer een keer een langer gesprek over bijvoorbeeld de verzameling Pokémonkaarten, die vette serie op Netflix of dat spel wat jullie beiden spelen. Heeft u nog meer leuke initiatieven die onze inwoners kunnen opfleuren? Dan horen wij dat als raadsleden graag!

Er kan gelukkig nog zoveel, laten we ons daar op focussen om zo de tijd te overbruggen waarin hopelijk de vaccinaties op termijn sneller kunnen verlopen. We kunnen de eindstreep bijna zien. Laten we samen over de finishlijn lopen!

Met hartelijke groet,

mede namens de gemeenteraad van Bladel, Remco Bosma (burgemeester)

P.S. Vragen over het coronavirus?

Kijk op www.rijksoverheid.nl/coronavirus of bel 0800-1351.