Pagina opties

Groter
RSS

Brief van de burgemeester aan alle kinderen van gemeente Bladel (27-03-2020)

Beste kinderen,

Wat een rare tijd is het hè? Gaat het bij jou thuis ook veel over het coronavirus? En zie je de berichten over het Jeugdjournaal? Bijna elke dag is er wel iets nieuws te melden; het is bijna niet meer bij te houden.

En dan heb ik het nog niet eens over alles wat nu anders is voor jou, je vrienden en je familie. Je school is dicht, de juf of meester geeft les via de computer, sportverenigingen zijn gesloten, groepsactiviteiten gaan niet door en misschien mag je even niet bij je opa of oma op bezoek. Overal hangen posters met de tekst dat je 1,5 meter afstand moet houden van andere mensen, dat je veel je handen moet wassen en moet niesen in je elleboog. Het zijn regeltjes om te voorkomen dat er veel mensen ziek worden en tegelijk naar het ziekenhuis moeten.

Hoe lang dat gaat duren, kan ik nu nog niet zeggen. De minister-president en zijn ministers overleggen elke dag. Ze praten dan met specialisten op het gebied van gezondheid en veiligheid. Zij weten wat er nodig is en voor hoe lang die maatregelen nodig zijn. Ik kan me voorstellen dat je ouders of jij daar misschien zorgen over hebben. Het is voor iedereen een rare tijd en dat kan spannend aanvoelen.
Sommige mensen sturen elkaar paniekerige berichten. Dan wordt het allemaal nog spannender en dat helpt eigenlijk niet. Heb je zorgen; praat er dan over met je ouders, je opa, je oma of je juf of meester. Dat kan ook met videobellen en andere apps waar jullie vast veel meer van weten dan ik.

Waar ik ook heel benieuwd naar ben; wat doe jij om (naast school) de tijd op een leuke manier door te komen? Ga je grappige quarantaine-filmpjes of TikToks maken, tekenen, knutselen, wandelen in het bos of muziek spelen? Mail je tips voor andere kinderen naar mij via info@bladel.nl en zet in de onderwerpregel van de mail: mijn tip in corona-tijd. Schrijf je idee op en ook je voornaam en hoe oud je bent. Een echte brief per post kan ook. Schrijf dan naar:
Gemeente Bladel
Aan burgemeester Bosma
Postbus 11
5530 AA Bladel
Ik vind het leuk om van je te horen. En wie weet zie je jouw tip hier terug in een overzicht dat we gaan maken!

Hartelijke groeten,

Remco Bosma
Burgemeester gemeente Bladel