Pagina opties

Groter
RSS

Brief van burgemeester Remco Bosma (23-09-2020)

Beste inwoners van de gemeente Bladel,

Inmiddels leven we al ruim een half jaar met de realiteit van het coronavirus. Een heel aantal maanden waren de cijfers van besmettingen hoopgevend. Met elkaar wisten we die cijfers laag te houden; we deden het samen.

Door anderhalve meter afstand te houden, onze handen goed te wassen, te niezen in de ellenboog en door zoveel mogelijk thuis te werken.

De mensen in onze gemeente hielden zich over het algemeen heel goed aan die regels. Dat vroeg veel van iedereen. Met elkaar pasten we ons leven aan. Ik heb daar waardering voor.

Ook ik ervaar dat het niet altijd makkelijk is mijn leven aan te passen. En ook ik zou het prettig vinden als de teugels wat gevierd zouden kunnen worden. Maar ik realiseer me dat het daarvoor echt nog te vroeg is. De recente stijging van het aantal besmettingen, ook in de Kempenregio, is daar het bewijs voor.

We willen de vrijheden liever niet verder inperken. Als we het najaar goed willen doorkomen, zonder lokaal extra maatregelen te moeten nemen, dan moeten we er samen de schouders onder blijven zetten.

Ik vraag u daarom vol te houden. Blijf anderhalve meter afstand houden en durf elkaar er ook op aan te spreken als u ziet dat het eens mis gaat. Zoek de drukte niet op. Als u ergens komt waar het toch ineens erg druk blijkt te zijn, draait u zich dan om en kom op een ander tijdstip terug.

Merkt u ondanks alle goede voorzorgsmaatregelen toch dat u klachten krijgt die lijken op symptomen van het coronavirus, ga dan niet naar school, werk, sportclub, kantine of winkel. Want ook met milde klachten kunt u andere mensen besmetten. En hoewel u zelf misschien weinig last heeft van het virus, kan het voor een ander een ziekenhuisopname of het afscheid van een dierbare betekenen.

Bij klachten geldt nog steeds: blijf thuis en laat u testen. Maak daarvoor een afspraak via telefoonnummer 0800-1202. De symptomen die kunnen duiden op een besmetting met corona zijn:

• Neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn;

• Hoesten;

• Benauwdheid;

• Verhoging of koorts;

• Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).

Heeft u vragen over het coronavirus? Kijk op www.rijksoverheid.nl/coronavirus of bel 0800-1351.

Ik vertrouw op u en op alle inwoners van onze gemeente.

We kunnen dit samen. En alleen samen krijgen we corona onder controle.

Met hartelijke groet,

Remco Bosma,

Burgemeester gemeente Bladel