Pagina opties

Groter
RSS

Brief namens 21 burgemeesters (01-03-2021)

logo VeiligheidsRegio

Beste inwoners van Zuidoost-Brabant,

Verschillende brandbrieven, aanvragen en verzoeken bereiken ons. De laatste weken steeds meer. Ondernemers zitten in de knel en ook inwoners willen weer vooruit.

We zien dat de samenleving er genoeg van heeft en snakt naar vrijheid en meer versoepelingen. We begrijpen dat en we voelen dat zelf ook. De afgelopen weken is dit op iedere overlegtafel, per gemeente, per bedrijfstak en zeker ook nationaal, onderwerp van gesprek geweest. We zien dat iedereen zoekt naar de grenzen van de regels en naar wat wél kan.

Het kabinet blijft oog houden voor het beschermen van mensen met een kwetsbare gezondheid en het toegankelijk houden van de zorg. De Britse variant van het virus zorgt ervoor dat het aantal besmettingen in de afgelopen weken minder daalde dan gehoopt, en de laatste week zelfs toeneemt. We horen tot de top drie van alle regio’s waar het gaat om het aantal besmettingen per 100.000 inwoners. Een derde golf lijkt onvermijdelijk.

Landelijk is besloten iets meer risico te nemen en voorzichtig extra lucht te geven in de lockdown. Maar daar zit een grens aan, contacten moeten geleidelijk weer uitgebreid worden. Voor ons is er dan ook maar één conclusie mogelijk. We houden vast aan de landelijke maatregelen. Eenheid en afstemming bij de uitvoering van deze maatregelen zijn belangrijk. Er zijn op dit moment geen mogelijkheden om lokaal extra ruimte te geven of uitzonderingen toe te laten. 

Hopelijk leidt de weg van meer testen en vaccineren naar een lente met meer versoepelingen. Tot die tijd ligt de focus op de maatregelen waar we ons met zijn allen nog aan moeten blijven houden. Met begrip voor elkaar.

Namens de 21 burgemeesters van de gemeenten in veiligheidsregio Brabant-Zuidoost,

Mevrouw van Extel-van Katwijk – gemeente Asten

Mevrouw Blanksma – gemeente Helmond

Mevrouw Callewaert – gemeente Bergeijk

De heer van der Meijden – gemeente Laarbeek

De heer Ubachs – gemeente Best

De heer Houben – gemeente Nuenen

De heer Bosma – gemeente Bladel

Mevrouw Keijzers-Verschelling – gemeente Oirschot

De heer van Kessel – gemeente Cranendonck

Mevrouw van de Ven – gemeente Reusel-de Mierden

Mevrouw Buter – gemeente Deurne

Mevrouw Blok – gemeente Someren

De heer Wouters – gemeente Eersel

De heer Gaillard – gemeente Son en Breugel

De heer Jorritsma – gemeente Eindhoven

De heer Ederveen – gemeente Valkenswaard

De heer van Bree – gemeente Geldrop-Mierlo

De heer Delhez – gemeente Veldhoven

De heer van Veen – gemeente Gemert-Bakel

De heer Boelhouwer – gemeente Waalre

De heer Verhoeven – gemeente Heeze-Leende