Pagina opties

Groter
RSS

Blijf uit de rook! (30-10-2019)

Het is altijd spannend als er ergens brand is. Wellicht bent u geneigd om te gaan kijken. Grote kans dat u dan in de rook staat, maar rook is altijd ongezond. Met de campagne ‘Blijf uit de rook’ wil de brandweer u en andere inwoners attenderen op de gevaren van rook. De campagne start in de Brabant Veilig Week op 7 oktober.

Waarom deze campagne?

De ervaring leert dat bij een brand omwonenden, voorbijgangers en andere inwoners meestal niet bekend zijn met de gevaren van rook en vaak anders handelen dan gewenst. Met name in het eerste uur van een incident wordt gezien dat mensen als toeschouwer naar de plaats van het incident komen. Hierbij bestaat natuurlijk de kans dat zij in de rook staan. 

Doel

De ‘Blijf uit de rook’-campagne heeft daarom als doel inwoners bewust te maken van de gevaren en schadelijkheid van rook. Want schone rook bestaat niet. Ook bij woningbranden of branden in de natuur komen stoffen vrij die ongezond zijn.  

Advies bij brand: Blijf altijd uit de rook

Daarom is het advies en de boodschap van de campagne: Blijf altijd uit de rook! Is er brand? Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en doe (indien mogelijk) de ventilatie uit.  

Meer weten?

Kijk op www.blijfuitderook.nl.