Pagina opties

Groter
RSS

Blijf bewegen in de coronatijd (16-06-2020)

Het RIVM en de GGD sturen elke twee weken vragenlijsten naar een grote groep respondenten waarin wordt gevraagd naar de impact van de coronacrisis op hun leven. In de periode van 7 tot en met 12 mei namen 3.859 mensen uit Zuidoost-Brabant deel aan het onderzoek.

Resultaten

Uit de resultaten blijkt dat ongeveer een kwart van deze mensen klachten heeft gehad die aan corona gerelateerd zouden kunnen worden. Denk daarbij aan koorts, hoesten, niezen, loopneus, keelpijn en moeilijk ademen. Het merendeel van de mensen beoordeelt de eigen gezondheid als goed.

Voldoende bewegen blijkt lastig

Uit de resultaten blijkt verder dat de meeste mensen hetzelfde eetpatroon hanteren als voor de coronacrisis. Met sport en bewegen ligt dat anders: ongeveer de helft van de mensen geeft aan dat ze (veel) minder bewegen. Van de rokers is 34% (veel) meer gaan roken en 13% is juist (veel) minder gaan roken. Van de mensen die alcohol drinken geeft 19% aan dat ze (veel) meer alcohol zijn gaan drinken dan voor de coronacrisis en 13% is juist minder gaan drinken.

De coronacrisis maakt mensen vooral eenzaam en somber

Ongeveer een kwart van de mensen geeft aan dat ze zich eenzamer angstiger of somberder voelen of dat ze nu meer stress ervaren. Ongeveer 1 op de 6 mensen heeft meer slaapproblemen dan voorheen.

Tips

Voor de concentratie, mentale en de lichamelijke gezondheid is bewegen in deze tijd juist extra belangrijk. Ook is het nu extra belangrijk om goed voor uzelf te zorgen en gezond te eten. Weet u niet zo goed hoe u dat aan moet pakken? Op de site van gezond leven vindt u handige tips en adviezen voor een gezonde leefstijl. Kijk op https://www.loketgezondleven.nl/advies-ondersteuning/coronavirus