Pagina opties

Groter
A A
RSS

Bijenhal de Bloemeneik wordt een paradijsje voor bijen (13-03-2019)

Wethouders d’Haens en Jansen hebben samen met Noud van Ham, voorzitter van imkervereniging Sint Ambrosius, het nieuwe straatnaambord onthuld voor het zandpad wat naar de bijenhal van de vereniging loopt. Voortaan heet dit pad ‘Bloemeneik’, vernoemd naar de bijenhal zelf en getrouw aan hoe het pad in de volksmond al jaren genoemd wordt.

Het geven van een naam aan de toegangsweg naar de bijenhal is nog maar het begin van een plan om de bijenhal en omgeving op te waarderen. Na de onthulling werd door het bestuur van St. Ambrosius nog een toelichting gegeven op deze plannen. Er wordt samengewerkt met de gemeente Bladel en de familie Meijer (bekend van kaasboerderij de Hooiberg en bijbehorende speelboerderij en biologische melkveehouderij). De melkveehouderij is in bezit van het merendeel van de gronden rond de bijenhal, en beheert deze op biologische wijze. Dat alleen al brengt veel voordelen met zich mee voor de honing- en wilde bijen die hier leven. 

Het leefgebied wordt verder ook nog verbeterd door de aanleg van bloemrijke randen en de aanplant van diverse insectenvriendelijke plantensoorten. Bij de bijenhal zal een educatieruimte worden gebouwd om burgers meer te kunnen leren over de natuur. Deze ruimte kan ook worden gebruikt door andere verenigingen.