Pagina opties

Groter
RSS

Afvalinzameling 2021 (27-01-2021)

man met kliko

Inzamelgebieden

Eerder heeft de gemeente gecommuniceerd dat de gemeente Bladel vanaf 2021 ingedeeld is in 5 inzamel-gebieden:

  • Bladel Buitengebied Noord: elke maandag in de even weken;
  • Bladel Centrum Noord: elke maandag in de oneven weken;
  • Bladel Buitengebied Zuid: elke maandag in de even weken;
  • Bladel Centrum Zuid: elke maandag in de oneven weken;
  • Bebouwde kom Netersel: elke vrijdag in de even weken.

Omdat wij signalen ontvangen hebben dat de benaming van de twee buitengebieden niet gelukkig is geweest en soms tot verwarring kan leiden, worden die gebieden voortaan als volgt aangeduid:

Bladel Buitengebied Noord wordt:

  • Hoogeloon, Casteren en gedeelte Hapert: elke maandag in de even weken.

Bebouwde kom en buitengebied van Hoogeloon en Casteren en het gedeelte van Hapert dat gelegen is ten noorden van de Provincialeweg N-284, behalve de Castersedijk.

Bladel Buitengebied Zuid wordt:

  • Hapert (incl. Castersedijk): elke maandag in de even weken.

Bebouwde kom en buitengebied (inclusief Castersedijk) van Hapert en buitengebied Bladel en Netersel.

Op de gemeentelijke website: www.bladel.nl en op de afvalapp (Afvalwijzer) vindt u plattegronden van de inzamelgebieden waarop u kunt zien binnen welk gebied uw adres is gelegen.

Inzameltijden

Met de wijziging van de inzamelgebieden dient u er rekening mee te houden dat de inzamelwagens eerder of later door uw straat rijden om uw afval op te halen, dan u gewend bent. Daarom brengen wij nogmaals onder uw aandacht dat Baetsen om 7.30 uur start met de inzameling. Zorg er daarom voor dat uw restafval en/of GFT en PMD dan ook al aan de straat staat!

Klachten over afvalinzameling melden bij het Milieu Informatie Centrum (MIC)

Onlangs hebt u het Gemeentemagazine 2021 ontvangen met daarin veel gemeentelijke informatie. Helaas is daarin opgenomen dat klachten over de afvalinzameling rechtstreeks bij Baetsen gemeld moeten worden.  Dat is echter niet juist! Klachten over de afvalinzameling moeten gemeld worden bij het MIC via het (gratis) telefoonnummer (0800) 0230 336 of via www.miconline.nl.

De afvalapp (Afvalwijzer)

Met de AfvalApp (Afvalwijzer) kunt u op adresniveau veel afvalinformatie terugvinden die specifiek voor u van belang is. Die app kunt u installeren via de app-stores van Apple en Android. Ook is er een versie beschikbaar voor Windows Phone-gebruikers.