Pagina opties

Groter
A A

Aftrap project ‘Eco-demotuin ecologisch moestuinieren’ (07-03-2018)

Vrijdag 23 februari is de aftrap gedaan van het twee jaar durende project ‘ecologisch moestuinieren’. Er is een eco-demotuin opgezet op het volkstuincomplex aan de Beemdstraat in Bladel, waar men in de praktijk kan zien en leren hoe het telen van gewassen zonder chemische middelen in zijn werk gaat.

Het eerste jaar is de eco-demotuin vooral bedoeld voor leden van volkstuin-verenigingen Hapert en Bladel. In 2019 zullen ook andere inwoners, akkerbouwers en scholen worden uitgenodigd en betrokken om inspiratie op te doen.                                                                                                                            

Het project is opgezet door de lokale volkstuinorganisaties, gemeente Bladel, Waterschap de Dommel, de Brabantse Milieufederatie en de Nederlandse en lokale afdeling van Velt. Het is een vervolg op de cursus ecologisch moestuinieren die aan de volkstuinen is aangeboden in 2016. De gemeente Bladel heeft chemie-vrij beheer hoog in het vaandel staan en heeft dit project geïnitieerd om ook anderen te inspireren tot dezelfde ambitie.

Wilt u meer weten of heeft u interesse om ook een kijkje te nemen op de eco-demotuin? Neem dan contact op met de gemeente Bladel via 0497 - 36 16 36 of info@bladel.nl.