Pagina opties

Groter
A A
RSS

Aanslag gemeentelijke belastingen (11-09-2018)

Met ingang van 2019 is er nog maar één aanslag gemeentelijke belastingen in Bladel. De gemeente Bladel stapt over op een nieuwe en eenvoudigere manier van aanslagoplegging. De meeste burgers en bedrijven ontvangen jaarlijks een viertal aanslagen van de gemeente Bladel. Het betreft hier de Woz-beschikking, de aanslag onroerende zaakbelastingen en drie aanslagen afvalstoffen- en rioolheffing.

Vanaf belastingjaar 2019 gaat de gemeente deze belastingaanslagen combineren op één aanslagbiljet.

Wat gaat er precies veranderen?

  • Met dagtekening 28 februari 2019 ontvangt u de Woz-beschikking, aanslag onroerende zaakbelastingen en het vastrecht voor de afvalstoffen- en rioolheffing op één biljet.
  • U kunt de aanslag voortaan in tien termijnen via automatisch incasso laten afschrijven. Indien u al een machtiging heeft afgegeven, hoeft u verder niets te doen.
  • Heeft u nog geen automatisch incasso? Vraag dit dan aan via de website van de gemeente Bladel (www.bladel.nl/incasso) of haal een kaartje bij het Klant Contact Centrum. Indien u geen gebruik maakt van automatisch incasso, blijft u in twee termijnen betalen.
  • De diftar 2019 (ledigingen containers) wordt gecombineerd met de aanslag voor belastingjaar 2020.
  • De aanslag diftar 2018 over de periode september t/m december 2018 wordt wel nog afzonderlijk verstuurd met dagtekening 31 januari 2019.

Aanslagen via MijnOverheid

In 2019 is er ook de mogelijkheid om de aanslag digitaal te ontvangen via mijn.overheid.nl, in plaats van per post. U kunt daar veilig en gemakkelijk inloggen met uw DigiD. Logt u in als bedrijf, dan kan dat middels e-herkenning.

Hoe ontvang ik mijn aanslag digitaal?

Om uw aanslag digitaal te ontvangen, logt u in op mijn.overheid.nl en geeft u bij ‘Instellingen’ aan dat u de aanslag van de gemeente Bladel wilt ontvangen. U ontvangt uw aanslag dan voortaan digitaal. Deze instelling kunt u altijd weer wijzigen. Hoe u het account activeert ziet u in het filmpje op www.mijn.overheid.nl.

Hoe weet ik of er een nieuw bericht is?

Het is belangrijk dat u een e-mailadres opgeeft in MijnOverheid. U ontvangt op dat e-mailadres een melding, zodra er een nieuw bericht voor u klaarstaat. Als u geen gebruik maakt van automatische incasso, dan is er via MijnOverheid de mogelijkheid om via IDeal de aanslag te betalen.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met de medewerkers van belastingen via telefoonnummer 0497 - 36 16 36 of stuur een mail naar belastingen@bladel.nl.