Pagina opties

Groter
RSS

24 augustus fietstocht eco-demotuin Bladel (31-07-2019)

Op zaterdag 24 augustus wordt weer een fietstocht georganiseerd door Volkstuinvereniging Bladel en VELT.  Om 10.30 uur start de tocht vanaf TIP Bladel (voorheen VVV-kantoor). De fietstocht zal leiden naar de bijenhal van imkervereniging St. Ambrosius Bladel. Daarna zal de tocht doorgaan naar de Cartierheide waar Staatsbosbeheer een rondleiding zal geven.

Voor de tocht is aanmelden niet nodig. U dient zelf een lunchpakketje mee te nemen. De bijdrage is € 2,- per persoon en de route is ongeveer 15 kilometer lang. 

De tocht wordt afgesloten met een bezoek aan de eco-demotuin op het Volkstuincomplex aan de Beemdstraat in Bladel. Deze tuin is opgezet om gedurende twee jaar in de praktijk te kunnen laten zien hoe het chemie-vrij telen van gewassen in zijn werk gaat. Bent u geïnteresseerd in dit onderwerp, dan is dit een mooie gelegenheid om hierover meer te leren. De eco-demotuin is een initiatief van de gemeente Bladel, volkstuinverenigingen Hapert en Bladel, Waterschap de Dommel, de Brabantse Milieufederatie en de Nederlandse en lokale afdeling van Velt.