Pagina opties

Groter

Feiten en cijfers gemeente

De gemeente Bladel, bestaande uit de kernen Bladel, Casteren, Hapert, Hoogeloon en Netersel, bestaat sinds 1 januari 1997. Door een gemeentelijke herindeling werden de gemeenten Bladel c.a. en Hoogeloon c.a. samengevoegd. Hierdoor werd een complete gemeente gevormd met een groot aanbod van voorzieningen op het gebied van onderwijs, zorg, sport, cultuur en recreatie. Industrie en dienstverlening zorgen in de gemeente samen voor ruim 13.000 arbeidsplaatsen. 

Daarnaast heeft de gemeente een prettig woon- en leefklimaat. De gemeente Bladel bestrijkt in totaal een oppervlakte van 7.543 ha en heeft 20.395 inwoners (31-12-2019) verdeeld over de vijf kernen: Bladel (10.481), Hapert (5.618), Hoogeloon (2.196), Casteren (1.096) en Netersel (1.004). De dorpen zijn fraai gelegen te midden van uitgestrekte bos- en heidegebieden en weids agrarisch gebied. De gemeente Bladel maakt deel uit van een gebied met een groot aantal archeologische vindplaatsen. De vondsten wijzen uit dat vanaf de oudere steentijd er in dit gebied vrijwel onafgebroken bewoning is geweest.

Voor meer cijfermateriaal over de gemeente Bladel en andere gemeenten, verwijzen we u naar de databank van de Provincie Noord-Brabant,  www.brabant.databank.nl en naar de site van het CBS, www.cbs.nl.