Bevolkingsonderzoek Nederland start eind november / begin december met een nieuwe onderzoeksronde van het bevolkingsonderzoek borstkanker in Hapert. Vrouwen van 50 tot en met 75 jaar die in de postcodegebieden 5527, 5528 en 5529 wonen, ontvangen een uitnodiging voor het onderzoek. Het onderzoek wordt uitgevoerd in het onderzoekscentrum dat op het parkeerterrein naast Den Tref, Alexanderhof in Hapert staat.

Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Ongeveer een op de zeven vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door de ziekte in een vroeg stadium op te sporen, wordt de kans op genezing aanzienlijk groter. Daarom is het bevolkingsonderzoek in het leven geroepen. Door het bevolkingsonderzoek overlijden jaarlijks tussen de 850 en 1075 vrouwen minder aan borstkanker.

Voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker of het maken, verzetten of afzeggen van een afspraak kunt je terecht op de website www.bevolkingsonderzoeknederland.nl(externe link). Ook zijn zij telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur via tel. 088 - 00 01 388.