Groter

Locaties stembureaus, afgiftepunt briefstemmen en tellocaties

Vervroegd stemmen: Als u zich kwetsbaar voelt, vanwege uw gezondheid, heeft u de mogelijkheid om op maandag 15 maart 2021 en dinsdag 16 maart 2021, in de hiervoor aangewezen stemlokalen, eerder uw stem uit te brengen.

Hieronder vindt u een overzicht van de STEMLOKALEN.

Maandag 15 maart 2021 geopend van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur

Dinsdag 16 maart 2021 geopend van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur

• Den Tref, Alexanderhof 7, Hapert

Woensdag 17 maart 2021 geopend van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur

• Den Herd*, Emmaplein 4, Bladel
  • Pius X College, achteringang gymzaal via Lange Trekken Bladel
  • Den Aord, Kerkstraat 33, Casteren
  • De Poel, De Hoeve 2, Netersel
  • Café ’t Pleintje, Kerkstraat 51, Hapert
  • D’n Anloôp, Maalderij 3, Hoogeloon

*2 stembureaus

Het tellen van de stemmen kan in een ander stemlokaal plaatsvinden, waarbij afwijkende tijden gelden. Houd daarom de website van de gemeente goed in de gaten!

Afgiftepunt briefstemmen: gemeentehuis Bladel

Openingstijden:

woensdag 10 maart:     09.00 uur - 17.00 uur

donderdag 11 maart:    09.00 uur - 17.00 uur

vrijdag 12 maart:            09.00 uur - 17.00 uur

maandag 15 maart:       09.00 uur - 17.00 uur

dinsdag 16 maart:          09.00 uur - 17.00 uur

woensdag 17 maart:     07.30 uur - 21.00 uur

Tellocaties reguliere stemmen:

• Stemmen ontvangen op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart (stemlokalen: gemeentehuis en Den Tref) worden op woensdag 17 maart van 07.30 uur geteld op het gemeentehuis in Bladel.
  • Stemmen ontvangen op 17 maart worden vanaf 21.00 uur op de locatie van het stembureau geteld.

Vooropening- en tellocaties briefstembureau:

• De vooropening van briefstemmen, ontvangen in de periode 10 maart tot en met 16 maart, vindt plaats vanaf 07.30 uur op het gemeentehuis in Bladel. Daarop volgend vindt de telling plaats.
  • De vooropening van briefstemmen, ontvangen op 17 maart, vindt plaats vanaf 21.00 uur op het gemeentehuis in Bladel. Daarop volgend vindt de telling plaats.

Alle stemlokalen zijn toegankelijk voor mindervaliden. De stembureaus zijn geopend van 07.30 tot 21.00 uur.

Ruim voor de verkiezingen, uiterlijk 3 maart, ontvangt u een stempas, met daarop een stembureau bij u in de buurt. U mag echter ook in een ander stembureau binnen de gemeente gaan stemmen.
Als u gaat stemmen, moet u uw stempas én een legitimatiebewijs meenemen. Uw legitimatiebewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

Raakt u uw stempas kwijt, vraag dan persoonlijk een vervangende stempas aan. Dit kan op het gemeentehuis van gemeente Bladel bij de afdeling KCC of digitaal via www.bladel.nl tot uiterlijk vrijdag 12 maart 17.00 uur. Vindt u alsnog uw “oude” stempas terug, dan kunt u daarmee niet stemmen. Dat kan alleen met de nieuwe stempas.

Gezondheidscheck

U ontvangt samen met uw stempas informatie over de gezondheidscheck. Voldoet u niet aan de gezondheidscheck, dan kunt u zelf niet gaan stemmen, maar kunt u wel iemand machtigen om voor u te gaan stemmen.
Voldoet u wel aan de gezondheidscheck, dan kunt u zelf gaan stemmen. Volg dan de in het stemlokaal geldende regels over afstand houden en hygiëne op. Kunt u de geldende regels voor het betreden van het stemlokaal niet opvolgen, dan kan de toegang u worden ontzegd of wordt u verzocht het stemlokaal te verlaten. U heeft dan niet uw stem uitgebracht. Als u het stemlokaal wilt binnengaan, bent u verplicht een mondkapje te dragen.