De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur! Op 14, 15 en 16 maart 2022 kunnen alle inwoners boven de 18 jaar hun stem uitbrengen.

De gemeenteraad staat aan het hoofd van de gemeente. De Bladelse raad bestaat uit 19 raadsleden en wordt eens in de vier jaren bij verkiezingen rechtstreeks door de inwoners gekozen. Bij de komende verkiezingen doen in Bladel 139 kandidaten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, verdeeld over zes partijen:

Waar stemmen?

Deze gemeenteraadsverkiezingen kunnen kiezers drie dagen stemmen bij deze 9 stembureaus in de gemeente Bladel.

Om te kunnen stemmen heeft u naast uw stempas een geldig identiteitsbewijs nodig.

Op wie stemmen?

In totaal doen 139 kandidaten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het stembiljet met alle kandidaten wordt per post naar iedere kiezer toegestuurd. Kandidaat-raadsleden doen mee namens een politieke partij.

Onder aan deze pagina hebben de politieke partijen hun standpunt op zes stellingen gegeven, zodat u ze op die stellingen al kunt vergelijken.

Iedere politieke partij heeft een verkiezingsprogramma:

Verkiezingsdebat

Bent u benieuwd naar de lijsttrekkers van de partijen? Zij gaan op woensdag 9 maart met elkaar in debat tijdens het verkiezingsdebat. Het verkiezingsdebat is van 19.30 tot 21.00 uur en vindt plaats in gemeenschapshuis Den Herd te Bladel. Iedereen is van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. Daarnaast wordt het verkiezingsdebat ook rechtstreeks uitgezonden via KempenTV.

Bladelse politieke partijen vergelijken