HomeActueelNieuwsZwemproject “Iedereen een A”

Zwemproject “Iedereen een A” (12-09-2017)

Dit item is verlopen op 19-10-2017.

De gemeente Bladel vindt het belangrijk dat ieder kind dat van de basisschool afkomt, beschikt over een zwemdiploma A. Er wordt daarom samengewerkt met Stichting Leergeld, Stichting Vluchtelingenhulp en zwembad de Smagtenbocht aan het zwemproject “Iedereen een A”.

Stichting Leergeld is hierin een belangrijke partner voor de gemeente omdat deze vrijwilligersorganisatie financiële steun verleent aan schoolgaande kinderen die door armoede onvoldoende kunnen meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Daar hoort zwemles bij.

Aan het zwemproject kunnen kinderen van vergunninghouders en kinderen van wie de ouders een besteedbaar inkomen hebben van maximaal 120% van het bijstandsniveau deelnemen. Het gaat dan om kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. De kosten van de zwemlessen kunnen meestal betaald worden uit verschillende budgetten van de gemeente Bladel en Stichting Leergeld. De gemeente Bladel is van mening dat kinderen niet geremd mogen  worden in hun ontwikkeling omdat hun ouders geen zwemles kunnen betalen. Voor kinderen van statushouders is zwemles bovendien een manier om te integreren in de Nederlandse samenleving.

Op dit moment volgen 20 kinderen uit de gemeente Bladel de zwemlessen. Denkt u dat u in aanmerking komt  om uw kind(eren) te laten deelnemen aan het zwemproject, dan kunt u contact opnemen met Stichting Leergeld. Een vrijwilliger van deze stichting komt bij u thuis om de aanvraag te beoordelen en te helpen bij het indienen van een verzoek voor financiële steun voor de zwemlessen. Meer informatie is te vinden op de website www.leergeldveldhovendekempen.nl. U kunt ook bellen met Stichting Leergeld via telefoonnummer 06 - 81 12 04 46.

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel