HomeActueelNieuwsWeek van Respect

Week van Respect (13-11-2017)

Wethouder  Jan Heijman te gast bij Pius X

Wethouder Jan Heijman was afgelopen week te gast op de afdeling praktijkonderwijs van het Pius X-College in het kader van de Week van Respect. Hij ging in gesprek met de leerlingen over de actualiteit en urgentie van een respectvolle samenleving.

Via interactieve lesprogramma’s en gastlessen worden jongeren tijdens de Week van Respect gestimuleerd om gezamenlijk te zorgen voor een inclusieve samenleving waarbij iedereen meedoet en lastige onderwerpen als religieuze, seksuele en culturele diversiteit, pesten en discriminatie en altijd besproken kunnen worden. Een recordaantal van 130 Nederlandse gemeenten doet dit jaar mee aan de Week van Respect en er worden in totaal 450 gastlessen gegeven. 

Doelstelling Respectzones

Tijdens de Week van Respect worden er verschillende respectzones gestart. Een Respectzone is een fysieke plek waar acceptatie en veiligheid voorop staan. “Hier wisselen leerlingen en leerkrachten ervaringen uit over omgangsvormen, hoe je feiten van meningen onderscheidt en beseffen jongeren hoe belangrijk het is om daarin te investeren,” vertelt Marjolein Albers, directeur van de organiserende Respect Education Foundation, REF. “Dankzij deze Respectzones verspreidt onze boodschap zich als een olievlek. Tijdens de Week van Respect is de challenge om 1.000 Respectzones op te starten, waarbij de jongeren zelf de spelregels bepalen en er vervolgens het hele jaar invulling aan geven”.

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel