HomeActueelNieuwsWat kan iedere ondernemer leren van de Efteling?

Wat kan iedere ondernemer leren van de Efteling? (29-11-2017)

Leo Beckers, directeur BCMG, gastdocent NHTV en oud-directeur Beekse Bergen

Op 14 november kwamen ongeveer 150 ondernemers naar de 17e editie van het Ondernemerscafé Gemeente Bladel. Bij Recreatiepark De Achterste Hoef kregen zij van ondernemer Leo Beckers te horen wat iedere ondernemer kan leren van de Efteling.

Leo Beckers, directeur BCMG, gastdocent NHTV en oud-directeur Beekse Bergen, nam de aanwezigen mee in de wereld van de Efteling. Hij begon met een kleine introductie in de sector van de vrije tijd en de bijbehorende trends. De grootste trend is volgens hem keuzestress. Hoe maak je de juiste keuze uit het grote aanbod van de vrijetijdssector? Daar hangt mee samen dat er steeds meer een ‘genieteconomie’ ontstaat. Een sector waar ‘bewust’, ‘betrokken’ en ‘betekenisvol’ de boventoon voeren. En als je hier dan in geslaagd bent, hoe kun je er dan voor zorgen dan je onderscheidend genoeg bent?

Met de Efteling als voorbeeld nam Leo Beckers de ondernemers mee door de 7-mijlslessen, waarbij steeds belangrijk is dat je als ondernemer je verhaal oftewel je DNA kiest, je hier aan vasthoudt, en dat naar buiten brengt. De 7-mijlslessen hebben betrekking op blurring (het vervagen van grenzen), groei en innovatie, storytelling, authenticiteit, duurzaamheid, relevant blijven en het bouwen van een sterk merk. Als je dit alles hebt, zorg dan ook voor een goed communicatieplan: weet wat je te vertellen hebt, en als er niets te vertellen is, bedenk dan iets zodat je steeds in het nieuws blijft. Met de afsluiting ‘leef lang en gelukkig’, begonnen de ondernemers aan deze opdracht en werd duidelijk waarom zoveel aanwezigen zo vaak in hun leven naar de Efteling gingen.

Het Ondernemerscafé wordt twee keer per jaar georganiseerd door Ondernemersvereniging Bedrijventerreinen Gemeente Bladel (OBGB), Bladel Centrum, MKB Hapert, Land van de Zaligheden, ZLTO en gemeente Bladel.

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel