HomeActueelNieuwsOndanks de regen toch een gezellige Nacht van de Nacht

Ondanks de regen toch een gezellige Nacht van de Nacht (08-11-2017)

Dit item is verlopen op 22-11-2017.

Zaterdag 31 oktober was het weer tijd voor de wandeling in het kader van de Nacht van de Nacht. Na vijf edities met gunstige weersomstandigheden, was het dit jaar nodig om een paraplu mee te nemen. Ondanks de buien hebben er 65 mensen deelgenomen aan de wandeling.

Wethouder Jan Heijman verzorgde de aftrap met een welkomstwoord op de parkeerplaats van de Pals, waarna de wandelaars vertrokken richting het bos. Hier stonden de acteurs van Toneelvereniging de Eenakter op verschillende rustpunten klaar om een selectie uit hun nieuwe stuk ‘Het spookt in het kasteel’ te spelen. Het blijkt niet gemakkelijk om het te laten spoken in een kasteel, want in het stuk raakten de spoken hun baan kwijt en de klokken hadden last van de hik. Na de wandeling stond er erwtensoep en chocolademelk klaar.

De Nacht van de Nacht is een landelijk evenement. De wandeling in de gemeente Bladel wordt jaarlijks georganiseerd door de gemeente Bladel en Staatsbosbeheer. Het evenement is bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van duisternis. Als u meer wilt weten over de Nacht van de Nacht, lichtvervuiling en wat u zelf kunt doen om dit tegen te gaan, kunt u terecht op www.platformlichthinder.nl en www.nachtvandenacht.nl.

Dit jaar kunt u ook meedoen met een landelijke fotowedstrijd. Deel uw foto via social media met de hashtag #nachtvandenacht en maak kans op een WakaWaka lamp.

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel