HomeActueelNieuwsKoninklijke onderscheiding voor Wim Vissers uit Netersel

Koninklijke onderscheiding voor Wim Vissers uit Netersel

Foto: Peter Bressers

Wim Vissers (68) uit Netersel is op 6 juni 2017 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van waarnemend burgemeester Peter Maas tijdens de wielerronde Presto Pedale in Netersel.

Wim kreeg de onderscheiding voor zijn grote inzet voor de plaatselijke wielersport en de Stichting Zomermarkt Bladel. Hij was vanuit Tour- en Wielerclub Netersel vanaf 1976 organisator van de jaarlijkse wielerkoers ‘Presto Pedale’. Hij kreeg de onderscheiding op de dag dat T.C. Netersel het 40-jarig jubileum van de kermisronde Presto Pedale vierde. Wim was met name verantwoordelijk voor het regelen van sponsoren, de omroeper, de renners en de prijzen. Daarnaast is hij actief als organisator van het fietsweekend.

Vanaf 1980 was Wim bestuurslid van de Stichting Zomermarkt in Netersel en was hij actief als marktmeester. Hij coördineerde daarbij de inzet van 150 vrijwilligers.

Vanaf 1985 is Wim ook  vrijwilliger bij de Tour- en Wielerclub Het Snelle Wiel en bij de Stichting Wielerevenementen Het Snelle Wiel in Bladel. Hij organiseerde de Bladelse Wieleravond Zesdaagse, de Hel van Netersel en diverse andere evenementen en activiteiten. Ook is hij lid van de commissie Acht van Bladel en van de commissie Appelflappentocht, een jeugdwielerronde. Daarnaast is hij verzorger van de elite-wielrenners tijdens klassieke of meerdaagse rondes en maakt hij deel uit van de groen-ploeg, die verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de accommodatie van Het Snelle Wiel.

Foto: Peter Bressers

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel