HomeActueelNieuwsKoninklijke onderscheiding voor Koen Willems uit Hapert

Koninklijke onderscheiding voor Koen Willems uit Hapert (11-09-2017)

Dit item is verlopen op 29-09-2017.
Koen Willems met de onderscheiding

Koen Willems (51), uit Hapert is op 8 september 2017 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van waarnemend burgemeester Peter Maas tijdens de jaarlijkse jubileumavond van brandweerpost Hapert.

De heer Willems was van 1993 tot januari 2017 actief als lid van de vrijwillige brandweer van Hapert en fungeerde daar als bevelvoerder, instructeur, korpscoördinator, beoordelaar, oefenleider, brandweerchauffeur en als Officier van Dienst.

Daarnaast was hij jarenlang actief als jurylid bij de jaarlijkse brandweer-wedstrijd van het Algemeen Brandweer Wedstrijdcomité.
In januari 2017 nam Willems afscheid als lid van de Vrijwillige Brandweer van Hapert maar hij zet zich nog steeds in als operationeel manager bij de brandweerposten Bergeijk en Luyksgestel van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.

Voor Koen Willems is het garanderen van veiligheid altijd belangrijk geweest in zijn werk. Aan het begin van zijn loopbaan werkte hij bij een bedrijf waar redgereedschap voor de hulpverlening bij (auto)ongevallen wordt gemaakt. Daarna zette hij zich jaren in als ambtenaar Rampenbestrijding bij de gemeente Bladel. En hij zorgde er als projectleider van de aanbesteding van brandweer hoogwerkers voor dat er snel gehandeld kan worden als er incidenten zijn op hoogte.

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel