HomeActueelNieuwsKamperen bij de boer door jongeren

Kamperen bij de boer door jongeren (24-05-2017)

Kamperen bij de boer is een bekend fenomeen in de gemeente Bladel en omgeving. Een leuk initiatief dat in de meeste gevallen goed verloopt. In de vorige jaren zijn er jammer genoeg ook incidenten geweest zoals overmatig drankgebruik en geluidsoverlast. Dit kan zowel voor de omgeving als voor de jongeren zelf leiden tot vervelende situaties.

Verantwoordelijkheid

In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Bladel staat dat kamperen buiten een kampeerterrein niet is toegestaan. Er is echter wel een uitzondering: het kamperen voor ‘eigen gebruik op eigen terrein’. In bepaalde gevallen kan het kamperen van jongeren bij de boer daar onder vallen. Als een van uw kinderen op uw erf wil kamperen en daarvoor wat vrienden en vriendinnen uitnodigt, is dat dus toegestaan.

Wij rekenen er op dat u een oogje in het zeil houdt. Wij vragen met name uw aandacht voor alcoholmisbruik (geen alcohol onder de 18), het voorkomen van overlast voor anderen en het ontstaan van onveilige situaties. Het stoken van een open vuur is niet toegestaan. Mocht er ondanks alle preventieve maatregelen toch iets fout gaan dan zijn wij als gemeente genoodzaakt om een kijkje te komen nemen en op basis daarvan passende actie te ondernemen.

Melden

Om inzicht te krijgen in het aantal groepen jongeren dat in de zomermaanden op eigen terrein kampeert, vragen wij de grondeigenaren of de kampeerders dit te melden. Dit kan uiterlijk 2 weken voorafgaand aan de kampeerweek via info@bladel.nl. Als dank ontvangen de kampeerders een welkomstpakket.

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel