HomeActueelNieuwsHarmonisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang gemeente Bladel

Harmonisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang gemeente Bladel (27-09-2017)

De overheid heeft bepaald dat uiterlijk 1 januari 2018 peuterspeelzaalwerk en kinderopvang in heel Nederland geharmoniseerd moeten zijn. Het doel van deze harmonisatie is de verschillen tussen peuterspeelzalen en kinderopvang wegnemen en zodanig te zorgen voor een sterkere pedagogische kwaliteit, één kwaliteitskader en één financieringsstructuur. Sinds 1 maart jl. is Nummereen Kinderopvang al aanbieder van het peuterprogramma (voorheen peuterspeelzaalwerk) binnen de gemeente Bladel.

Gevolgen

Als onderdeel van de harmonisatie verandert de financieringsstructuur. Met ingang van 1 januari 2018 stopt de subsidie vanuit de gemeente voor gezinnen waarvan beide ouders werken of studeren. Zij kunnen voortaan voor peuterspeelzaalwerk c.q. peuterprogramma een tegemoetkoming aanvragen via de Belastingdienst, in de vorm van kinderopvangtoeslag. Voor gezinnen die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag geldt dat zij een inkomensafhankelijke ouderbijdrage gaan betalen; de gemeente bekostigt de rest van de betreffende peuterplaats.  

Meer informatie over de Wet harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang is te lezen op www.veranderingenkinderopvang.nl/harmonisatie.

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel