HomeActueelNieuwsGratis naar klimaatfilm ‘Before the flood’

Gratis naar klimaatfilm ‘Before the flood’

Op vrijdag 26 mei wordt om 20:00 uur de klimaatfilm ‘Before the Flood’ vertoond in het auditorium aan de achterzijde van de Rabobank te Bladel. De spraakmakende documentaire, waarin acteur Leonardo DiCaprio wordt gevolgd in zijn rol als ‘vredesambassadeur’ van de Verenigde Naties, is gratis toegankelijk.

Om mensen te laten zien hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn, ging DiCaprio op zoek naar de veranderingen die nú al aan de gang zijn. “De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer”, aldus de Amerikaanse acteur over de boodschap van de film ‘Before the Flood’. De film volgt DiCaprio bij zijn reizen naar vijf continenten en het Noordpoolgebied, waarbij hij spreekt met wetenschappers, wereldleiders, activisten en lokale bewoners om een beter beeld te krijgen van de klimaatproblematiek en te zoeken naar concrete oplossingen.

‘Before the Flood’ was tot 6 november 2016 gratis te bekijken via internet. Dankzij een unieke samenwerking tussen National Geographic, de gemeenten Bladel en Reusel-De Mierden en de Metropoolregio Eindhoven wordt de film nu ook éénmalig in het auditorium aan de Beatrixlaan te Bladel getoond.

Wethouders d’Haens en Van de Ven: “Het veranderende klimaat vraag om actie. Wereldwijd, maar ook regionaal en in de gemeenten Bladel en Reusel-De Mierden. De maatregelen die nodig zijn, zijn fors. De urgentie is hoog. ‘Before the Flood’ maakt dat op een toegankelijke manier duidelijk. Daarom willen wij als gemeenten deze film graag aan een breed publiek tonen. Dankzij de samenwerking met National Geographic is dat nu mogelijk.”

De filmvertoning is gratis toegankelijk. Kaarten kunnen worden besteld bij www.bladel.eventbrite.nl. De film begint om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur. De film wordt afgespeeld in de Engelse taal met Nederlandse ondertiteling.

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel