HomeActueelNieuwsGevonden of verloren fietsen

Gevonden of verloren fietsen (03-01-2018)

De WVK-Groep voert ook in 2018 namens de vier Kempengemeenten de taak uit van het verwerken van een melding en het ophalen, registreren, bewaren en afvoeren van gevonden fietsen in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden.

Fiets gevonden

Indien u een fiets heeft gevonden moet u dat digitaal melden of aangeven bij de gemeente. U doet dat door een op de website www.bladel.nl opgenomen formulier volledig in te vullen. Na invulling wordt uw melding direct doorgezonden naar de WVK–Groep. Op de gemeentelijke website wordt nader uitleg gegeven over de procedure van melden van een gevonden fiets.

Fiets verloren

Diefstal van een fiets is een misdrijf en hiervan moet u aangifte doen bij de politie. Dat kan digitaal op de website www.politie.nl. U vindt daar linksboven de mogelijkheid om aangifte te doen. Het is belangrijk om dit te doen omdat uw fiets dan misschien nog teruggevonden kan worden. Ook heeft u soms een bewijs van aangifte nodig om geld terug te krijgen van uw verzekering. Uw aangifte wordt opgeslagen in een landelijke databank. De bij de WVK–Groep gemelde gevonden fietsen worden vergeleken met deze databank. Ingeval er een ‘match’ is zal de politie contact met u opnemen.

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel