HomeActueelNieuwsGemeente Bladel zoekt startende professionals voor ontwerpatelier Egyptische Poort

Gemeente Bladel zoekt startende professionals voor ontwerpatelier Egyptische Poort

Op een integrale manier een visie ontwikkelen voor het gebied ‘De Egyptische Poort’, waarbij vooraf geen beperkingen worden opgelegd en waar niet direct een eindbeeld als doel wordt gesteld. Het is een nieuwe manier van gebiedsontwikkeling. De gemeente Bladel zet samen met Architectuur Lokaal een tweedaags ontwerpatelier op om door middel van verschillende scenario’s een visie te ontwikkelen voor de ruimtelijke ontwikkeling van het gebied De Egyptische Poort.

Tussen stedelijk en landelijk gebied

De Egyptische Poort is circa tien hectare groot en ligt aan de zuidkant van Bladel. Het stuk grond vormt de verbinding tussen stedelijk en landelijk gebied. De noordkant wordt begrenst door de provinciale weg N284. Aan de zuidkant loopt De Egyptische Poort over in sportpark De Smagtenbogt en het landschap van de Brabantse Kempen. Er ligt een overdekt zwembad, een gildeterrein en een groot aantal sportvelden. Ook wordt het gebied gebruikt voor recreatie en voor een meerdaags cultureel evenement (Totaalfestival Bladel).

Het ontwerpatelier

Op 29 en 30 mei vindt het ontwerpatelier plaats onder begeleiding van drie ervaren mentoren: Kathleen Van de Werf, Bjarne Mastenbroek en Wouter Valkenier. Om de ruimtelijke visie voor het gebied De Egyptische Poort te ontwikkelen wordt in teams gewerkt aan verschillende scenario’s. De gemeenteraad van Bladel kiest op 21 september één scenario of een combinatie van scenario’s als basis voor de verdere uitwerking van het gebied.

Meer informatie en aanmelding

Geïnteresseerde startende professionals kunnen zich tot 8 mei 2017 aanmelden voor deelname. Meer informatie over het ontwerpatelier, de vergoeding en de voorwaarden voor deelname is hieronder te downloaden.

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel