HomeActueelNieuwsExpositie Martien van Zon in gemeentehuis Bladel

Expositie Martien van Zon in gemeentehuis Bladel (12-07-2017)

Dit item is verlopen op 30-09-2017.

Martien van Zon bouwt al meer dan tien jaar maquettes van mooie gebouwen uit de regio. Tot en met september 2017 is zijn werk te zien in het gemeentehuis.

Martien is vijftien jaar geleden gepensioneerd, daarvoor werkte hij als elektrotechnisch opzichter bij Philips. Nadat hij met pensioen ging, zocht hij afleiding in nieuwe hobby’s. Eerst maakte hij meubeltjes, maar al snel werden dat maquettes, voornamelijk van eikenhout en koper. Hij bouwt spraakmakende gebouwen uit de regio. De enige uitzondering is een kerkje in het zuiden van Duitsland. Martien en zijn vrouw Grietje gaan al jaren op vakantie in het natuurpark van Beieren. “Ik kreeg het kerkje maar niet uit mijn kop, ik moest het bouwen”, aldus Martien.

In verband met de diverse krantenberichten over de uitgevoerde opgravingen heeft Martien ook de Romeinse Villa van Hoogeloon gemaakt. Van Stadsarcheoloog van Eindhoven, Nico Arts, mocht hij de boeken over de opgravingen inzien. Hij was daar zo van onder de indruk dat hij besloot de Romeinse villa te gaan bouwen.

Naast het kerkje en de Romeinse Villa heeft hij de volgende indrukwekkende maquettes gemaakt: de Leendertoren, het kasteeltje Cranendonck, het afgebrande gemeentehuis van Waalre, het protestants kerkje van Eersel en het trapjeshuis van Veldhoven. De maquette van het gemeentehuis van Waalre is zelfs gemaakt volgens de originele bouwtekening, schaal 1:25.

Openingstijden

Het werk van Martien van Zon is tot en met september 2017 te zien in het gemeentehuis in Bladel. U kunt er terecht op maandag en woensdag van 9.00 tot 19.00 uur, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Het gemeentehuis is gesloten op 1 september.

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel