HomeActueelNieuwsExpositie Els van Gorp in gemeentehuis Bladel

Expositie Els van Gorp in gemeentehuis Bladel (04-10-2017)

Tot en met 18 december is in het gemeentehuis het werk te zien van Els van Gorp uit Bladel. Els is al vanaf haar jeugd erg creatief. Ze tekent, ontwerpt en maakt kinderkleding en doet graag aan bloemschikken en beeldhouwen. “Wat de ogen zien, willen de handen creëren”, aldus Els.

Ze sloot zich aan bij een teken- en schilderclub in Veldhoven toen haar kinderen wat groter waren. Ze miste echter een ambachtelijke opleiding. Na haar pensionering besloot ze in 2008 een opleiding te volgen bij de academie voor Schone Kunst te Arendonk. In de eerste vijf jaren werd veel tijd geïnvesteerd in de kunstgeschiedenis en in tekentechnieken. Op advies van haar docenten ging ze na de basisopleiding verder met specialisatie met als onderwerp ‘runderen’. Door deze studie is ze zich voornamelijk gaan richten op het realistischer in beeld brengen van mens en dier. Tegelijkertijd heeft deze studie haar interesse voor abstract tekenen gewekt.

Behalve potlood en houtskool gebruikt Els ook andere materialen zoals gouache, gesso, oliepastel, conté en pastelkrijt. De keuze van het materiaal en soort papier zijn mede bepalend voor de sfeer en de emotie die ze in het werk legt. In deze expositie zal Els tekeningen van runderen, paarden en vogels tentoonstellen. Voor een ruimer beeld van haar werk kunt u een kijkje nemen op de website www.elsvangorp.nl.

Openingstijden

Het werk van Els van Gorp is te zien tot en met 18 december 2017 in het gemeentehuis in Bladel. U kunt er terecht op maandag en woensdag van 9.00 tot 19.00 uur, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel