HomeActueelNieuwsExpositie Ed Mol in gemeentehuis

Expositie Ed Mol in gemeentehuis (07-02-2017)

Dit item is verlopen op 09-05-2017.
Ed Mol met schilderijen

In het gemeentehuis is de expositie te bewonderen van Ed Mol.

Ed is geboren in Bergen op Zoom in 1960. Vanaf het moment dat hij een potlood vast kon houden, is hij begonnen met tekenen en daar niet meer mee opgehouden. Tekenen zit in de genen van vaders kant. Thuis werd hij streng klassiek beoordeeld op techniek en gelijkenis; veel meer dan op creativiteit. Zo heeft hij veel technieken uitgeprobeerd: potlood, olieverf, aquarel, pastel, acryl. Met kwast of paletmes. Behalve deze opvoeding is hij autodidact.

Vanaf zijn studententijd is hij een zoektocht begonnen richting meer abstracter werk. Dat blijkt veel moeilijker dan realistisch werken. Steeds weer moet hij het gevecht aan om de neiging te onderdrukken om naar de werkelijkheid te werken en te detailleren. Onder veel schilderijen zitten daarom eerdere pogingen verborgen.

Door de vele bezoeken aan ItaliĆ« groeide zijn bewondering voor de beeldhouwkunst. Het heeft de nieuwsgierigheid naar driedimensionaal werken opgewekt en uiteindelijk is hij ongeveer 5 jaar geleden begonnen met beeldjes in brons. Ook bij de beeldjes richt hij zich eerst op het vertrouwde realisme. Sinds september 2015 volgt hij de opleiding beeldhouwen in Arendonk om zich daarin te ontwikkelen. Door de verschillende kunstvormen is het zeker de moeite waard om de expositie te komen bezichtigen.  

Openingstijden

Het werk van Ed Mol is te zien tot en met 8 mei in het gemeentehuis in Bladel. U kunt er terecht op maandag en woensdag van 9.00 tot 19.00 uur, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel