HomeActueelNieuwsExpositie Christine Brands in gemeentehuis Bladel

Expositie Christine Brands in gemeentehuis Bladel

Tot en met 29 juni 2017 is in het gemeentehuis het werk te zien van Christine Brands uit Bladel.

Christine beoefent de schilderkunst semiprofessioneel. Ze heeft een zevenjarige opleiding tekenkunst gevolgd aan de Koninklijke Academie voor de Schone Kunsten in Arendonk, België. Aan dezelfde academie heeft ze de richting vrije grafiek gedaan. Na deze opleiding kreeg ze vier jaar privéles van Maarten Boffé, een deskundige op het gebied van fijn-schilderkunst.

Christine werkt met olieverf op paneel die ze zelf prepareert. Ze zet een onderschildering op de panelen waarna er dunne lagen olieverf en een of meerdere glacislagen (dunne laag transparante olieverf) volgen. Dit zorgt niet alleen voor mooiere kleuren maar ook voor meer diepte in de voorstelling. Deze techniek vergt naast kennis van materialen veel tijd en geduld.

Het werk van Christine was eerder te zien in Ravenstein, Megen, Eindhoven, Eersel, Heesch, Goirle, Herpen en Koudekerke. Het werk wat tentoongesteld wordt in het gemeentehuis kenmerkt zich door de zeer verfijnde hyperrealistische stijl met veel oog voor detail en een zeer fris kleurgebruik. De voorstellingen zijn bijna fotografisch en in sommige werken zit beeldtaal.

Openingstijden

Het werk van Christine Brands is tot en met 29 juni 2017 te zien in het gemeentehuis. U kunt er terecht op maandag en woensdag van 9.00 tot 19.00 uur, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Het gemeentehuis is gesloten op 25 en 26 mei en op 5 juni.

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel