HomeActueelNieuwsEen nieuwe visie voor De Egyptische Poort in Bladel. Denkt u mee op 30 mei?

Een nieuwe visie voor De Egyptische Poort in Bladel. Denkt u mee op 30 mei?

De gemeente Bladel wil een visie ontwikkelen voor het gebied De Egyptische Poort. Daarom zet ze samen met Architectuur Lokaal op 29 en 30 mei 2017 een ontwerpatelier op. In het ontwerpatelier zullen vijftien jonge professionals (onder begeleiding van drie ervaren mentoren) vijf verschillende scenario’s bedenken voor het gebied.

Onderdeel van het ontwerpatelier is een publieksavond op 30 mei 2017 van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis aan de Markt 21 te Bladel. Op deze avond zullen de deelnemers van het ontwerpatelier hun conceptscenario aan de gemeenteraad, inwoners, ondernemers, stichtingen, verenigingen en overige betrokkenen presenteren. Na deze presentatie is er ruimte om in gesprek te gaan met de ontwerpers. De ontwerpers zullen deze gesprekken gebruiken om hun scenario verder aan te scherpen. Op 10 juli zullen de definitieve scenario’s gepresenteerd worden aan de gemeenteraad.

Wat levert het ontwerpatelier op?

Uit het ontwerpatelier ontstaan vijf verschillende scenario’s voor het gebied De Egyptische Poort. Deze scenario’s zijn dan nog niet tot in detail uitgewerkt maar geven wel een duidelijk beeld en richting. De scenario’s leveren een visiedocument op voor het gebied. De gemeenteraad kiest op 21 september 2017 één of meerdere scenario’s die de visie voor het gebied De Egyptische Poort vormen. Vanuit deze visie wordt het gebied verder uitgewerkt.

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel