HomeActueelNieuwsControles objectkenmerken voor de WOZ-waardebepaling van woningen

Controles objectkenmerken voor de WOZ-waardebepaling van woningen (31-07-2017)

In opdracht van de gemeente Bladel gaat taxatiebureau TOG Nederland binnenkort van start met controles van de objectkenmerken voor de WOZ-waardebepaling van woningen. De taxateur komt niet in uw huis, maar doet een inspectie van de buitenkant. De taxateur beschikt over een legitimatiebewijs van de gemeente Bladel.

Bij de controles wordt onder andere gelet op verbouwingen (dakkapellen, aanbouwen, enz.) en de staat van onderhoud. Daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van luchtfoto’s, cyclomedia’s, bouwvergunningen, verkoopinformatie en kadastrale gegevens.

Sinds 1 januari 2009 is de administratie van de WOZ-gegevens een zogenaamde basisregistratie. Dat betekent dat deze administratie aan een aantal wettelijke kwaliteitseisen moet voldoen. Zo moeten alle Nederlandse gemeenten bijvoorbeeld jaarlijks minimaal 20% van alle woningen de objectkenmerken controleren. Dat houdt in dat de gegevens van alle woningen in ieder geval eens in de vijf jaar daadwerkelijk gecontroleerd en bijgewerkt worden. De Waarderingskamer controleert of gemeenten voldoen aan de gestelde eisen. 

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met team Belastingen via telefoonnummer 0497-361636.

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel