HomeActueelNieuwsCollectieve zorgverzekering voor minima

Collectieve zorgverzekering voor minima (22-11-2017)

De gemeente heeft een collectieve zorgverzekering afgesloten met CZ voor mensen met een laag inkomen en weinig vermogen. De zorgverzekeraar geeft een korting op het basispakket, de gemeente verstrekt een bijdrage voor het aanvullend pakket. Op deze manier kunnen ook inwoners met een laag inkomen goed verzekerd zijn voor zorgkosten.

Alle inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm en een laag eigen vermogen kunnen deelnemen aan de collectieve zorgverzekering. Dit betekent dat zowel inwoners met inkomsten uit werk of een eigen onderneming, als inwoners met een uitkering kunnen deelnemen aan de collectieve zorgverzekering, als het inkomen lager is dan 120% van de bijstandsnorm.

Als u zich wilt aanmelden voor de collectieve zorgverzekering voor minima, of hier meer informatie over wilt, ga dan naar www.gezondverzekerd.nl of www.isddekempen.nl. Als u ondersteuning nodig heeft, dan kunt u een afspraak maken met MEE. Vanwege de drukte in de kerstvakantie vragen wij u om voor 15 december een afspraak te maken. De consulent van MEE is aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag en is bereikbaar via telefoonnummer 06-13636709 / 040-2140404.

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel