HomeActueelNieuwsBrandveiligheid; laat vrijblijvend een woningcheck doen

Brandveiligheid; laat vrijblijvend een woningcheck doen

We staan er niet dagelijks bij stil maar bij iedereen kan brand ontstaan. Je moet er niet aan denken dat je op een nacht wakker schrikt omdat er brand is. Hoe breng je jezelf, je kinderen en huisdieren in veiligheid? Jaarlijks zijn er in Nederland circa 6000 woningbranden waarbij ongeveer 600 personen gewond raken en 50 mensen komen te overlijden.

Mensen die minder mobiel zijn en daardoor minder goed kunnen vluchten, zijn extra kwetsbaar bij brand. Daarom is het voor deze mensen nòg belangrijker om te weten hoe ze brand kunnen voorkomen en wat ze moeten doen als er toch brand ontstaat.

Gelukkig kunnen we zelf veel doen om brand te voorkomen.  De brandweer heeft hiervoor een zogenaamde checklist ontwikkeld zodat u zelf kunt controleren of uw huis en omgeving aan de brandveiligheidseisen voldoen. Denk hierbij aan: brandoorzaken, zichtbaarheid huisnummer, een vluchtplan, veilig koken, veilig omgaan met elektriciteit en apparatuur, veilie gasinstallaties en veilig omgaan met open vuur.

Stelt u het echter op prijs dat er enkele mensen van de brandweer bij u thuis komt om samen met u een check te doen? Buurtpreventie gemeente Bladel heeft een aantal gespecialiseerde mensen bereid gevonden om eens door uw huis te lopen en u zinvolle tips te geven. Bent u hierin geïnteresseerd dan kunt u contact opnemen met de coördinator van Buurtpreventie in uw wijk. De adressen staan vermeld op de website van de gemeente: www.bladel.nl/buurtpreventie. U kunt zich ook aanmelden via buurtpreventie@bladel.nl of via de gemeentelijk coördinator Buurtpreventie, Ton Spanjers, 06 – 20840829. Bij hem kunt u ook terecht voor nadere informatie. Bij opgave dient u aan te geven op welke avond u bezocht wenst te worden. De controle zal maximaal 1 uur in beslag nemen.

Buurtpreventie…..zorgt met u voor veiligheid en leefbaarheid in de wijk.
Nu ook brandpreventie!

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel