HomeActueelNieuwsBasisschoolleerlingen brengen burgemeester Maas ontbijt

Basisschoolleerlingen brengen burgemeester Maas ontbijt

Vanochtend ontbeten 25 kinderen van OBS de Sleutelaar uit Bladel samen met burgemeester Maas. In de kantine van het gemeentehuis gaven ze met dat Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Net als 254 collega-burgemeesters onderstreept Burgemeester Maas hiermee het belang van een gezond ontbijt.

Donatie aan Jantje Beton

Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Maas symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton, het goede doel van deze 14e editie van Het Nationaal Schoolontbijt. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. De leerlingen uit groep 3/4 namen de cheque met een bedrag van € 100,00 in ontvangst. Burgemeester Maas kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtbijeenkomst: “Het was erg leuk en gezellig met de kinderen van OBS de Sleutelaar. Bovendien zorgt een gezond ontbijt ook voor een goede start van de dag!”

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in 255 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 14e jaar op rij met ontbijtjes en lesmateriaal een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig omdat nog steeds veel kinderen niet of niet altijd gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

schoolontbijt

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel