HomeActueelNieuwsAfvalinzameling 2017

Afvalinzameling 2017 (15-02-2017)

Dit item is verlopen op 15-03-2017.

Baetsen Containers BV verzorgt inmiddels al weer enkele weken de inzameling van restafval, GFT en PMD in de gemeente Bladel. Dat heeft tot wat “aanloopproblemen” geleid omdat de inzamelaar nog redelijk onbekend was met het inzamelgebied.

Op voorhand had Baetsen al aangegeven om elke klacht op te lossen, ook als er twijfels bestonden of een klacht wel terecht was. Die coulante houding wordt nu echter wat aangescherpt, omdat de aanbieder van afvalstoffen ook een eigen verantwoordelijk heeft. Wij vragen u daarom nogmaals uw aandacht voor het volgende:

  • De inzameldagen zijn niet gewijzigd. De inzamelroutes wel, waardoor de inzamelaar eerder of later door uw straat rijdt dan u gewend bent. Zorg er daarom voor dat uw GFT, PMD en restafval op de inzameldag uiterlijk om 7.30 uur aan de straat staat.
  • Op de inzameldag rijden er meerdere inzamelvoertuigen door uw straat, die elk maar één afvalstroom meenemen.
  • Tijdens of kort na een vorstperiode kan afval in de containers vastgevroren zijn, waardoor de inzamelaar deze niet (helemaal) kan legen. In dat geval wordt die lediging(spoging) als een volledige lediging in rekening gebracht op uw afvalstoffenheffing, dus houd hier rekening mee.
  • PMD wordt alleen meegenomen als het aangeboden wordt in de speciale PMD-zakken en deze uitsluitend huishoudelijke verpakkingen bevatten van Plastic, Metaal en Drankkartons.

Klachten al op de inzameldag rechtstreeks naar Baetsen

Tot voor kort werd u verzocht om klachten over de afvalinzameling pas op de dag na de inzameling te melden. Baetsen wil graag dat u bij eventuele klachten of in geval van twijfel over de inzameling zo snel mogelijk (al op de inzameldag) rechtstreeks contact met hen opneemt. De inzamelwagens zijn dan nog in de buurt zodat de meldingen nog diezelfde dag opgelost kunnen worden. Baetsen is telefonisch bereikbaar via: 088-0233201 (gratis) of per e-mail: kempen@baetsen.com.

Meer informatie over de inzameling van huishoudelijk afval vindt u in de afvalwijzer 2017 en op DeAfvalApp.

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel